Search Bar

MEN�

trend oyunlar

spor

Blog Archive

Labels List

Recent Comments

Recent Post

Recent

Ad Banner
Yeni AMK - Güncel Bilgi Sitesi

Telefon meşgulken arayanı görme android-iphone


Telefon meşgulken arayanı görme işlemi nasıl yapılır?
Dijital dünya her geçen gün gelişmeye devam ediyor, elimizdeki mobil cihazları kullandıkça, karşımıza farklı olaylar da çıkmaya başlıyor, örnek olarak siz biriyle konuşurken başka birininde sizi araması olayı verilebilir, karşımıza çıkan bu garip ikilemler için teknoloji de boş durmuyor ve çözümler üretiyor bu çözümlerden biri de Çağrı Bekletme özelliği, bu yazımızda bu özellik nasıl kullanılır? nasıl aktif hahe getirilir? bundan bahsedeceğiz.

Diyelim ki siz bir tanıdığınızla konuşurken başka bir tanıdığınız, sizi aradı, işte bu sırada çağrı bekletme olayı devreye girer ve sizi arayan ikinci kişi "aradığınız kişi şuan başka biriyle görüşüyor lütfen hattan ayrılmayınız" tarzında bir bilgilendirme dinler, bu sırada size bir çağrı daha geldiği, küçük bir ses ile bildirilir, cep telefonu meşgulken arayanı görme özelliği sayesinde dilerseniz konuştuğunuz kişiyi bekletebilir ve gelen yeni çağrıya cevap verebilirsiniz.

Çağrı bekletme nasıl yapılır
Telefon meşgulken diğer arayanı görme özelliğini iki şekilde aktif yapabilirsiniz, birincisi cihaz ayarlarını kullanarak, ikincisi ise cihaz tuş takımına bir kod girerek, biz her iki yöntemi de anlatacağız, birinci yöntem için cihaz arama ekranına girin ve sağ üst köşe de yer alan Seçenekler tuşuna basın, ardından gelen menüden, resimde de gördüğünüz üzere Ayarlara tıklayın.

Telefon meşgulken arayanı görmek

Bunun için yine cihaz arama ekranına gelin ve tuş takımını açıp şu kodu girin: *43# eğer Arama bekletme özelliğini tekrar kapatmak istiyorsanız o zamanda bu kodu girin: #43#

Telefonum meşgulken arayanı görme iphone

iPhone’da telefon meşgulken arayanı görmek için bu adımları uygulayın Arama bekletme özelliği iphone cihazları içinde aynı işlevleri yapmaktadır, siz meşgulken sizi arayan biri olursa, konuştuğunuz kişiyi bekletip, arayan kişiye dönebilir, dilerseniz de hatta bekletebilirsiniz.

Bunun için ilk önce cihazınızda bu yolu izlemeniz Ayarlar/Telefon/Arama Bekletme ve buradan arama bekletme özelliğini aktif hale getirmeniz gerekmektedir.

Telefonum meşgulken arayanı görme android

İsterseniz bunun yerine yine Androıd cihazlar da olduğu gibi, tuş ekranına *43# yazıp arayarak da tel meşgulken arayanı görme özelliğini aktif hale getirebilirsiniz, bu özelliği aktif yaptıktan sonra siz biriyle konuşurken yeni bir çağrı gelirse bildirim alırsınız, o anda Konferans seçeneği ile her iki kişi ile de aynı anda konuşabilirsiniz yada Değiştir seçeneği ile birini bekletip diğeriyle devam edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder